HTML

Balaton

Balaton : Balaton Aranykora Alapítvány ingyenes balatoni üdültetés nagycsaládosoknak, rászorulóknak.

Friss topikok

  • borbála8125: Karácsony előtt állunk 4 gyerekes egyedülálló anya vagyok a legkisebb 1 éves sajnos segítségem nin... (2011.12.10. 17:29) Segítség nagycsaládosoknak, rászorulóknak
  • Monik: Szia Rózsa! Sajnálom, hogy nem tudtok menni! Augusztus 17-én megyünk Balatonlellére. Egy idősebb... (2009.07.10. 08:56) Balatoni nyaralás pályázat
  • Monik: Szia Rózsa! Igen. E-mailom jelezte, hogy "Rózsa üzenetet küldött", de nincs más Rózsa nevű ismerős... (2009.04.20. 08:33) Kihal a nemzet?
  • Monik: Én is így érzem. Nincs meg a régi hangulat! (2009.03.16. 08:15) ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK
  • anikó152: Elért mindenkit a gazdasági világ válság!De minket kisgyerekes nagycsaládosokat meg éppen.Jaj mi l... (2009.01.19. 09:52) Apák Napja

Hét lábatlani nagycsalád vett részt az idei programban

2008.08.29. 09:22 blogbalaton

A mai nap érkezett e-mailen képekkel a Lábatlani Nagycsaládosok Egyesületétől az alábbi élménybeszámoló:

 

Idei nyarunk a Balaton Aranykora Alapítvány sikeresen elnyert pályázatán tartalmas élményekben gazdag volt. Hét nagycsaládos családunk utazott el egy hétre, a Balaton partjára nyaralni. Családjaink eljutottak a Zánkai Gyermeküdülőbe, Balatonszepezdre a Vakáció táborba és Balatonfenyvesre. Családjaink között volt olyan, akik most először nyaraltak a Balaton partján. Nemcsak a ragyogó idő volt végig velük a rengeteg sok program, amit az Alapítvány adott, ahová családjaink eljutottak. Tihanyba az Apátsághoz, Siófokon egy egész napos élményfürdőzésben volt részük. Kirándulni voltak Keszthelyen. Cirkuszba és Bobpályára mehettek a gyerekek. A szálláshelyre érkezéskor minden család ajándékban részesült. Egész hétre üdítővel, csokoládéval vártak minket. A fürdés mellett a tartalmas kirándulások

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

programok, szép élményekkel

gazdagították a családokat, gyerekeket. Ez a nyár élményekben volt gazdag! Tavalyi évben két családunk nyaralt, de idén már hét család jutott el gyermekeivel a Balaton partjára. Szép volt! Köszönjük a Balaton Aranykora Alapítványnak.

Egyesületünk nagyon családbarát családcentrikus. 2008 nyara a Lábatlani Nagycsaládosokról szólt.

Számomra, mint az egyesület elnök asszonya kihívás és siker, hogy minél több családnak az egyesület adni tudjon. (nyaralás, kirándulások, összejövetelek, adományok…..)

Sterczer Lívia

Lábatlani Nagycsaládosok Egyesülete

 

7 komment

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

2008.08.25. 08:35 blogbalaton

Kedves nyaralók!

A Balaton Aranykora Alapítvány ingyenes üdültetés

programjában idén is több, mint 50 család vett részt, az utolsó turnus tegnap távozott Balatonszepezdről.

A nagycsaládosoknak, rászorulóknak négy éve indított programban mintegy 200 család, több, mint 1000 fővel vett részt. A sok gratuláció és köszönet mellett idén először érkezett  negatív visszajelzés, mely a szabad vélemény nyilvánításon túllépve sajnos egy lejárató kampányba, és súlyos rágalomhadjáratba csapott át, ezért az alapítvány kurátorai úgy döntöttek, hogy többet nem szervezik meg az ingyenes üdültetést.

Kérjük, hogy élménybeszámolóikat, észrevételeiket tegyék közzé és ha készültek

fényképek a balatoninyaralas@freemail.hu címre küldjék el, amennyiben szeretnék ha itt a

blogon is megjelenjen.

További sok sikert és jó egészséget kívánunk minden kedves idei és korábbi nyaralóinknak.

Üdvözlettel: Dr. Szabó Leventéné, Nagy Kornélia és Bánki Károly

a Balaton Aranykora Alapítvány kuratóriuma

27 komment

Balatoni nyaralás pályázat

2008.04.14. 13:58 blogbalaton

ÚJ!!! LAST MINUTE ingyenes nyaralási lehetőség,

a tartalék nyerteseknek és az érdeklődőknek!

ZÁNKA

2008.július 27-i érkezéssel, 2008. augusztus 3-i haza indulással és

2008.augusztus 4-i érkezéssel, 2008. augusztus 9-i haza indulással

1-1 db 6 ágyas szoba,

 WC, zuhanyzó folyósón, konyha nincs.

Balatonfenyves

2008.augusztus 3-i érkezéssel, 2008. augusztus 8-i haza indulással és

2008.augusztus 11-i érkezéssel, 2008. augusztus 14-i haza indulással

WC, zuhanyzó folyósón, konyha nincs.

Foglalás: balatoninyaralas@freemail.hu címen.

Üdvözlettel a szervezők

Balaton Aranykora Alapítvány

 

502 komment

Apák Napja

2008.03.15. 18:08 blogbalaton

Míg az édesanyák ünnepének hosszú múltra visszatekintö nemzetközi hagyománya van, addig az apák viszonylag kevés megbecsülésben, társadalmi szintü elismerésben részesülnek. Amerikában ezt már felismerték és létrehozták az Apák Napját, sajnos kevesen tudják és még kevesebben ünneplik hazánkban június harmadik vasárnapján. Pedig nálunk is egyre erösödik az a tendencia, hogy az anyák szerepének megváltozásával az apukák mennek GYES-re, illetve vállalják a cseperedö utódokkal kapcsolatos teendök oroszlánrészét. A kialakult gyakorlatban a jog is az anyát védi és pl. válásnál többnyire neki ítéli a gyermeke(ke)t.  A családi egységre jó hatással lenne, ha valamilyen formában honorálnák az édesapák fáradozását? (Balaton Aranykora Alapítvány)

287 komment

Címkék: balaton tavasz nap család jog gyerek ünnep per apa bíróság napja anyák válás gyes

Karrier vagy család?

2008.02.24. 12:45 blogbalaton

Az utóbbi évtizedekben a nők szerepe a családban gyökeresen megváltozott. Nagyanyáink sztereotíp háziasszony beosztása, mely főzésből, gyereknevelésből, és házvezetésből állt, manapság időnként a másik végletbe csap át: a karrierista családanya dilemmája, hogyan lehet egészséges egyensúlyt teremteni a munka és az otthoni teendők között. Lehetséges ez egyáltalán? Szakemberek szerint a sokgyermekes családanyákból válnak a legkiválóbb cégvezetők, menedzserek, ahol a családhoz hasonlóan beosztottakkal kell együttműködni, a tevékenységeket összehangolni, döntéseket hozni. De vajon fel kell-e adni a karriert a család miatt, illetve fordítva?

Részesült Ön valaha negatív diszkriminációban csemetéi miatt? Mondja el véleményét, ossza meg tapasztalatait az anyák munkavállalásával kapcsolatban, különösen a GYES után. ( Balaton Aranykora Alapítvány )

512 komment

Címkék: blog balaton munka család gyerek balatoni anya karrier menedzser gyes

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond?

2008.02.11. 13:22 blogbalaton

Áldás a gyerek a családban, néha mégis másképp érzi a szülő, ha a nevelés nem vezet eredményre. A csecsemő gondozása 24 órás „műszakot” jelent, ennek ellenére a legtöbb anya erre az időszakra emlékszik vissza a legszívesebben.

A kis poronttyal már több baj van, sokszor tör borsot az orrunk alá, a dackorszak visszásságairól nem is beszélve…

Ahogy nő a gyerek, a türelem egyre fogy. A komisz kamasz kifürkészhetetlen útra téved, nehéz szót érteni vele, a nemzedéki ellentét súlyos konfliktusokba torkollik. Úgy érzi, egyedül maradt, kontroll nélkül  pedig könnyen elkallódik a mai világban.

Ha a szeretet, összetartás és kölcsönös megbecsülés határozza meg a család kapcsolatrendszerét, a felnőttkor küszöbére érkezve,  a zsákutcába vezető alkohol, drog és a többi ajzószer csábítása helyett, az útravalóul kapott jó példát követve talán nagyobb eséllyel választja majd a tartalmas életet. (A képen a 12 gyerekes Oszlányi család- Balaton Aranykora Alapítvány, 2006 Balatonfenyves)

577 komment

Címkék: blog balaton ingyen család gyerek drog alkohol szülő szerelem nyár szeretet

Segítség nagycsaládosoknak, rászorulóknak

2008.02.05. 09:44 blogbalaton

"Az átlagnál több gyermeket vállalók megfelelő támogatásához széles társadalmi összefogásra van szükség, mert a megélhetési nehézségek következtében civil kurázsi nélkül végleg a perifériára sodródhatnak" - vallják a Balaton Aranykora Alapítvány civil munkatársai.

Kérjük, kommentálja ezt a meglátást saját családjuk példája alapján és említsen olyan társadalmi szervezeteket vagy bármely más, civil szervezetet, egyéb lehetőségeket, akár helyi családsegítő intézményeket, ahol arra törekszenek, hogy a nagycsaládosok  illetve a rossz anyagi körülmények között élők mindennapjait -nem feltétlenül anyagilag- megpróbálják megkönnyíteni.

Aki tud ilyet, adja meg a kedvezményes vagy akár ingyenes szolgáltatók, szolgáltatások internetes/postai elérhetőségét.

367 komment

Címkék: blog balaton civil ingyen család segítség gyerek ingyenes nyár nyaralás támogatás

Együtt a család

2008.01.28. 15:48 blogbalaton

A közös programok elsődleges szerepet töltenek be a család összekovácsolásában és segítenek a hétköznapok mókuskerekéből rövid időre kiszállni. Ezek az együttlétek azonban akkor sikeresek, ha harmonikusan zajlanak. A felgyülemlett feszültség levezetésére szükség van, de jobb, ha nem egymáson töltjük ki.

A felmerülő másik probléma, hogy ezek a szabadidős tevékenységek többnyire pénzköltéssel párosulnak, ez pedig újabb feszültség forrása lehet. Önnek milyen tippjei vannak családi kikapcsolódásra? Hogyan érezheti magát jól együtt egy sokgyermekes család napjainkban kevés pénzből? (A kép a Balaton Aranykora Alapítvány Ingyenes Üdültetés Programjának sajtótájékoztatóján készült 2007-ben)

425 komment

Címkék: blog balaton család szórakozás utazás buli autó nyár kirándulás nyaralás szünidő

Különórák, külön pénzért

2008.01.23. 16:16 blogbalaton

Ahol sok az iskolás a családban, a bevétel viszont kevés, bizonyára problémát okoz a taníttatással járó megnövekedett költség. A délutáni edzés, a zeneiskola, a nyelvtanulás, vagy a korrepetálás közül valamelyik foglalkozásra előbb-utóbb nagy valószínűséggel igény vagy szükség lesz egy kisdiáknál.

Ahol nincs meg erre a megfelelő keret, ott választásra kényszerülnek a szülők: melyik gyereknek mit tudnak kifizetni? Vajon előfordul, hogy egy nagy sport- vagy zenei tehetség ennek következtében nem tud kibontakozni és kiaknázatlan marad különleges képessége?

Szerepet játszik (játszhat-e) a család anyagi helyzete a továbbtanulásnál?

Hogyan oldják meg ezt a problémát a nagycsaládosok illetve az alacsony jövedelemmel rendelkezők?

Balaton Aranykora Alapítvány

393 komment

Egészségére!

2008.01.18. 14:21 blogbalaton

Hagyományos orvoslás vagy természetgyógyászat? Balaton

A felelősen gondolkodó szülőnek manapság nehéz döntéseket kell hozni gyermeke gyógyítását illetően, különösen ilyenkor, az őszi-téli időszakban. Sokszor az anya tölti be a "házi orvos" szerepét a háziorvos helyett. Időnként mérlegelni kell a gyermekorvos javaslatát is: feltétlenül el kell-e kezdenünk csemeténkkel a negyedik antibiotikum kúrát is, vagy esetleg térjünk vissza nagyszüleink jól bevált receptjeihez? A másik fontos szempont a vele járó költségek: a természetgyógyász és az általa javasolt szerek egy vagyonba kerülnek, az antibiotikumok ára is egyre növekszik.
Ön szerint melyik hatékonyabb, illetve költségesebb: a hagyományos vagy a természetes gyógymód? Körülbelül mennyibe kerülnek havonta családjukban átlagosan a gyógyszerek és a vitaminok? Írja meg tapasztalatait, esetleg biztos házi receptjeit pl. megfázásra és egyéb gyakori megbetegedésekre! 

550 komment

Címkék: balaton gyerek orvos egészség pénz gyógyszer influenza antibiotikum megfázás

Minden negyedik család a létminimum alatt él

2008.01.07. 12:07 blogbalaton

 Mennyiből lehet kijönni havonta? Balaton Aranykora Alapítvány

 

A Magyar Szegénységellenes Hálózat jelentése szerint a szegénység aránya Magyarországon az összes háztartásoknál 28 százalék, az összes gyermekes háztartásoknál 41 százalék. Ez annyit jelent, hogy ezek a háztartások a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerinti létminimum alatt élnek. (A létminimum az a pénzösszeg, amely biztosítja a folyamatos életvitellel kapcsolatos szerény szükségletek kielégítését.) A szegénység aránya a három vagy több gyermekeseknél már 60 százalék Ezeknek a családoknak igazából tartalék pénzük nincs és jövőképük sincs.

A "legyen jobb a gyerekeknek" program keretében állítólag 2008-ban megvalósul a differenciált családi pótlék-emelés, illetve az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztése. Milyen intézkedésekkel lehetne ténylegesen visszaszorítani a növekvő szegénységet és mekkora havi bevétel mellett lehetne normális életet élni? Milyen spórolási trükkök vannak, amivel a jég hátán is meg lehet élni?

391 komment

Címkék: balaton család gyerek pénz szegénység szegény 2008 létminimum

Az év fürdőjében pancsoltak a nagycsaládosok

2008.01.02. 17:12 blogbalaton

 

Az év élménymedencéjének választották a siófoki Galerius fürdő létesítményét, ahová a Balaton Aranykora Alapítvány üdültetési programjában az elmúlt nyáron 50 család kapott ingyenes belépőt. A tavaly átadott, romai kori hangulatot árasztó fürdő kihasználtsága folyamatosan nő. A fürdőt a város jövőre pályázati pénzből tovább fejlesztené. A tervekben egy 70 négyzetméteres kültéri medence mellett új óriáscsúszda is szerepel, ami a belső térből indulva az épületen kívül is tenne egy kanyart, majd újra a fürdő benti medencéjébe térne vissza. Sikeres pályázat esetén bővítenék a szaunavilág szolgáltatásait is. Az épület mellett egy földalatti gepida pihenő alakulhat ki, ahol sóbarlangot és gyógynövényes inhalálót szeretne kialakítani a tulajdonos.

357 komment

Címkék: balaton ingyen gyerek ingyenes nyár nyaralás csekk nagycsaládosok üdülési

Kihal a nemzet?

2007.11.21. 17:40 blogbalaton

A XX. század első évtizedeiben Magyarországon egy családban átlagosan még négy gyermek született, mára pedig ez a szám alig emelkedik egy fölé.

Hódít a szingli életforma, hamarosan az egynemü párok is regisztrált élettársi kapcsolatot létesíthetnek.

Magyarországon 1956 óta hatmillió legális abortuszt végeztek, és ez a népességszámhoz viszonyítva a legmagasabb a világon. A terhességmegszakítások számát és a gyermekvállalási kedv csökkenését tekintve szakemberek megállapították, hogy ha a jelenlegi trend folytatódik, az utolsó magyar kétszáz év múlva fog megszületni.

A nagycsaládoknak számos nehézséggel kell szembenézni. Érdemes az árral szemben úszni és egy, kettö, három vagy több gyermeket vállalni?

Balaton Aranykora Alapítvány

560 komment

Címkék: blog balaton család gyerek férfi pénz fiatal szingli homoszexuális

Javaslatok, ötletek

2007.11.09. 18:03 blogbalaton

A Balaton Aranykora Alapítvány ingyenes üdültetés programjában részt vevö családok a szállást kapják ingyen, továbbá különbözö rendezvényekre biztosítanak belépöt a szervezök. Ez családonként mintegy 100-150 ezer forint hozzájárulás a balatoni nyaraláshoz.

A szórakozási lehetöségek közül sétahajókázás, cirkuszjegy, múzeum látogatás, fürdöbelépö volt a sláger az elmúlt nyáron.

Mire lenne leginkább szükség? Milyen programokon vennének szívesen részt? Mivel lehetne még szebbé varázsolni az elsö közös vakációt a magyar tengernél?

383 komment

Címkék: blog balaton ingyen program nyár nyaralás 2008 víz

Ingyenes üdülés 2008

2007.10.21. 12:24 blogbalaton

Tisztelt Pályázók!

A Balaton Aranykora Alapítvány 2008-ra is meghirdeti Elöször a Balatonon programját. Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a pályázatok elbírálásánál új szempontot vezettünk be, miszerint bármelyik bejegyzésünkhöz a legtöbb hozzászólást beküldök automatikusan nyertesként vesznek részt akciónkban, amennyiben megfelelnek a pályázati feltételeknek.

Ez az intézkedés azt a célt szolgálja, hogy segítségével jobban megismerhessük az üdülni vágyó hátrányos helyzetü családokat.

Pályázati feltételek:

A pályázatban részt vehet minden magyar család, aki úgy érzi, hogy öneröböl nem tud egy balatoni nyaralást finanszírozni, és ezáltal 2008-ban elesik az üdülési lehetöségtöl.

Elönyt élvez az a család, aki együtt még soha nem járt a Balatonon, 3 vagy több gyermeket nevel, vagy tartósan beteg gyermeket nevel, a Balatontól távoli kistelepülésen él, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) tagja, és ott igazoltan társadalmi munkát végzett, és NOE ajánlólevéllel rendelkezik, vagy hivatalos szervtöl származó ajánló levelet csatol pályázatához (pl. gyermek jóléti szolgálat, önkormányzat, oktatási intézmény)

A pályázók tudomásul veszik, hogy a nyertes pályázók számára a szállás ingyenes, azonban az étkezés illetve az utazás megoldása sajátkeretböl történik. A nagycsaládosoknak a MÁV az utazás költségeiböl 90%-os kedvezményt ad. A nyaralók a szállás mellett a balatoni termékekböl ajándékcsomagot kapnak, továbbá a szervezök térítésmentesen belépöket biztosítanak különbözö kulturális intézményekbe, illetve szórakoztató egységekbe.

743 komment

A Balaton drága vagy a fizetés kevés?

2007.10.19. 19:10 blogbalaton

Hivatalos statisztikák szerint minden ötödik magyar, azaz kétmillió honfitársunk eddig még nem élvezhette a Balaton szépségeit. Hogy mi ennek az oka? Talán elvesztette vonzerejét? De akkor miért és kinek épülnek megállás nélkül a luxus apartmanok, a négy csillagos szállodák és wellness centrumok?

A horvát tengerpart fénye megkopott az utóbbi években, a hazai turizmus újra fellendülöben van. Sokan mégsem tehetik meg, hogy akár csak egy hétvégére leruccanjanak a Balatonra. Az útiköltség, a szállás vagy az étkezés költségeit a legnehezebb elöteremteni?

A Balaton drága vagy egyszerüen csak a fizetés kevés?

422 komment

Halápi Erzsébet emlékére

2007.09.03. 10:17 blogbalaton

Ezt a honlapot a Balaton Aranykora Alapítvány első nyaraltatott családjából Halápi Erzsébet emlékének kívánjuk felajánlani.

Két évvel ezelőtt, tele optimizmussal, élete talán legszebb időszakában ismertük meg: kisbabát vártak élete párjával, első balatoni nyaralásukat élvezték, tervezték a jövőt, örültek minden együtt töltött percnek. Életigenlését még akkor sem veszítette el, amikor kiderült, hogy terhességi mellrákja van és hamarabb kell megszülnie Zolkót a kezelések miatt. Webnaplót és fórumot indított és átadta olvasóinak a tapasztalatokat és az erőt. Egészséges embereket is meghazudtoló módon aktív és energikus tudott maradni. Hihetetlen cinizmussal vegyes öniróniával és sajátos humorával sorstársaival is sikerült elhitetnie, hogy az élet így is szép és a reményt soha sem szabad elveszíteni, legyen bármilyen kilátástalan is a helyzet, vagy bármilyen csekély is a gyógyulás esélye.

Ő nem is adta fel. A végsőkig kitartott. Nem ő döntött úgy, hogy meg kell halnia, itthagyva Zolkót, Katit, Zsófit és Istit.

Ezért mindenkit arra buzdítunk, hogy olvassa el a ráknaplóját és az általa indított fórumot , hogy erőt merítsen a nehéz időszakokban és talán más szemmel kezdje nézni a világot, fedezze fel annak valódi értékeit. Mint ahogy nekünk is rengeteg hitet adott a folytatáshoz, és büszkék vagyunk, hogy egy ilyen nagyszerű embert meg tudtunk ajándékozni élete egyik utolsó felejthetetlen élményével.

Köszönjük, hogy ismerhettünk! Vidám személyed köztünk marad, bízunk benne, hogy lényedet ez a blog is segít életben tartani, mert

Bözsi élt, Bözsi él, Bözsi élni fog!

Nelli és Karcsi,    Balaton Aranykora Alapítvány

108 komment

A Balaton újra mindenkié

2007.08.22. 13:23 blogbalaton

A Balaton Aranykora Alapítvány harmadik

alkalommal szervezett nyaralást rászorulóknak, az idei évben már több, mint száz hátrányos helyzetű család élvezheti a magyar tenger szépségeit.

 

A tó körül összesen tíz település kapcsolódott be a programba. Jelenleg a 100. család tölti szabadságát a siófoki Aranyparton és a hétköznapok gondját feledve élvezi a helyi vállalkozók különleges szolgáltatásait. Sokan arról számoltak be, hogy életükben először jártak élményfürdőben, vettek részt sétahajó kiránduláson, illetve kaptak ajándékokat az üdülés mellé: érkezéskor a Balatont reprezentáló pezsgőt, üdítőt, csokoládét, valamint strandlabdát vehettek át. A szállásadók ezen túlmenően helyi rendezvényekre szóló belépőt és kedvezményes fogyasztást biztosítottak.

A Balaton Aranykora Alapítvány elsődleges célja a Balaton népszerűsítése, annak valódi értékeire felhívni a figyelmet. Az idei szezon lehet a vízválasztó, amikor a többéves munka eredményeként visszaáll a régi „aranykor” és a tó újra mindenkié.

397 komment

Balaton Aranykora Alapítvány blogja elindult

2007.08.13. 15:58 blogbalaton

Köszönöm a Balaton  Aranykora Alapítvány segítségét, hogy most már

blog formájában is elérhető és még szélesebb körbe juttatja el a nagycsaládosoknak

és rászorulóknak szóló ingyenes balatoni üdültetési programot.

 

195 komment

süti beállítások módosítása